Workshop – Janny Huisman

12 februari 2019 @ 16:00 - 17:30

Talenthuis, samenwerken en Ambities! Janny Huisman is bezig met het herorganiseren van het onderwijs! Ze traint samen met haar collega’s de 1700 medewerkers binnen de organisatie in waarderend onderzoek / waarderend veranderen (appreciative inquiry) wat binnen het organisatiebreed professionaliseringsprogramma valt dat zij heeft ontwikkeld met haar collega’s. Dit programma is helemaal nieuw in Onderwijsland en het bleef dus niet onopgemerkt. Ondertussen heeft Janny op het congres ‘HRM en het Onderwijs’ gesproken.

“Ik vind het enorm inspirerend om hiermee bezig te zijn. We hebben er twee jaar voor uitgetrokken om dit in de organisatie uitgerold te krijgen. Het programma behelst een Talentenhuis dat uitgaat van rollen, talenten en maatwerk (het oude functiegebouw hebben we ritueel begraven) en een programma dat heet ‘Samen werken aan ambities’ en dat gestoeld is op Transactionele Analyse, de dramadriehoek en de winnaarsdriehoek, gespreksmethodieken, teamontwikkeling en talentontwikkeling. En de basis voor alles is appreciative inquiry. Het is bottom up ingericht (en dat is vooral het nieuwe in top-down-georganiseerd onderwijsland), er zijn (veel) medewerkers betrokken (er zit zoveel talent in de scholen) en ook leerlingen betrekken we erbij. Want om hun gaat het tenslotte toch.” – Janny Huisman

Programma
Het programma begint met een korte presentatie van Janny waarin ze haar plan uitlegt. Daarna zal ze een soort mini-training geven waarin jij kan oefenen met voeren van een waarderend gesprek. Hierdoor ervaar je wat dit voor meerwaarde dit met zich mee kan brengen!

Heb jij er net zo veel zin in als wij? We zien je graag langskomen bij deze leerzame workshop.

Datum:
12 februari 2019